Backstage bij de Fokkerhaven: Didi

Kom je lunchen of dineren bij Capriole Café in Den Haag, dan staat er een heel team voor je klaar. Onze hosts ontvangen je met veel plezier in het restaurant en bezorgen je een middag en/of avondje uit. Waarbij onze chef en zijn team de sterren van de hemel koken en onze barista’s de lekkerste koffie serveren. Maar wie zijn het eigenlijk? Daar is deze reeks ‘Backstage bij de Fokkerhaven’ voor!

Vorige keer vroegen we van alles aan Patrick en deze keer staat Didi in de spotlight. Want zij doet veel in Capriole Café, maar wat precies? Wat vindt ze leuk aan haar werk? En hoe drinkt ze haar koffie?

Didi Meijer - Barista en koffiebrander.jpg

Hi Didi. Een bekend gezicht voor velen in Capriole Café, maar wil jij je toch even voorstellen?

“Natuurlijk, ik ben Didi Meijer. Ik zit eigenlijk al mijn hele leven in de koffie en ik werk al vanaf dag 1 bij Capriole Café. Vijf jaar geleden ben ik hier dus terechtgekomen. Ik wilde graag meer leren over koffie en bij Capriole Café kreeg ik de kans om nog door te groeien. Zo kwam ik binnen als hoofd barista en later ben ik ook koffiebrander geworden, maar geef ik ook workshops en doe ik nog veel meer.

En het restaurant heeft mij meer gegeven… Want een week voordat Capriole Café openging, heb ik hier mijn man ontmoet. Hij kwam de koffiemachine installeren en daar moest ik als hoofd barista natuurlijk bij zijn. Ondertussen zijn we twee kinderen verder.”

Zó leuk! Je gaf het net al even aan, je doet een boel. Maar wat is jouw rol bij Capriole Café?

“Ik ben dus hoofd barista en koffiebrander. Ik brand de koffie zelf en daar doe ik ook de kwaliteitscontroles voor en de cupping (technisch proeven). Daarnaast geef ik diverse workshops. Ook adviseer ik andere horecazaken hoe zij de beste koffie kunnen serveren en geef ik workshops en trainingen op locatie. Dat is nog niet alles, want ik train ook het team van Capriole Café. Bij hun leg ik examens af en ik stoom ze helemaal klaar voor in de bar. Kort gezegd: ik doe alles met koffie. Het restaurant laat ik aan Patrick over, haha.” 

Ja, écht alles met koffie. Klinkt erg leuk allemaal, maar wat vind je het leukste aan jouw werk?

“De koffie! Eigenlijk kan ik gewoon bezig zijn met mijn hobby. Het klinkt cliché, maar ik zie het echt niet als mijn werk. Ik ga elke dag iets doen wat ik leuk vind. Het is leuk om in de bar te staan maar ik geniet er net zo van om af en toe op de voorgrond te staan met workshops en om praatjes te maken met de gasten. En ook het koffie branden en de smaakcontroles doen blijven hele leuke dingen om te doen. Maar om concreet antwoord te geven op je vraag: de gasten in combinatie met de koffie, dat maakt mijn werk het leukste. Dus ik zit wel op mijn plek hier!”

Wat is jouw favoriete gerecht van de kaart?

MyrtheSlootjes_CaprioleCafe_71.jpg

“Hmm, lastige vraag. Ik vind de quinoa salade die nu op de lunchkaart staat met onder andere plantaardige feta, walnoot en mango chili dressing erg lekker. Maar het is zo moeilijk om te kiezen. Alles is lekker. Ook vind ik het leuk als koffie in een gerecht zit verwerkt.”

Haha, daar is de koffie weer! En als je met dit lekkere weer op het terras gaat zitten, wat drink je dan het liefste?

“Je zou zeggen dat ik altijd koffie drink, maar met dit lekkere weer hoef ik niet per se koffie te drinken. Ik vind wijn ook erg lekker, dus dan zal ik een goed wijntje bestellen. En ik drink liever rood, zelfs als het warm weer is. Het mag dan van mij ook licht gekoeld zijn, dat vind ik wel erg lekker.”

En dan natuurlijk een belangrijke vraag. Hoe drink jij je koffie?  

“Dat vind ik echt een héle moeilijke vraag, want ik heb eigenlijk elk moment van de dag een favoriete koffie. Dat kan ook wel eens anders zijn. Thuis begin ik de dag het liefste met een filterkoffie. Dan kom ik op het werk en dan begin ik met de koffiemolens af te stellen en daardoor drink ik dan sowieso een espresso en cappuccino. Aan koffie kom ik achter de bar niet te kort! Waar je mij trouwens ook voor wakker mag maken, is een goede Ethiopische koffie!

Vorige
Vorige

Vijf terrassen in Den Haag waar je Capriole Coffee kunt drinken

Volgende
Volgende

Capriole Talk #1: de espresso